10. studenoga 2010.

Abeceda karte

Draga dječice, znam koliko se vi volite igrati s raznim kartama i slagalicama, pa sam vam priredila još jednu takvu edukativnu igricu. Riječ je o  kartama koje se sastoje od slova i slika abecede, a s njima se možete igrati na razne načine (o tome vidite niže). (Karte u PDF formatu možete preuzeti OVDJE.)











Karte (prve četiri slike) je potrebno isprintati na tvrđi papir, ili još bolje na naljepnice A4 formata, a potom na tanji karton, pa radi zaštite prelijepiti prozirnom samoljepljivom folijom. Da bi karte bile ljepše, poželjno im je zalijepiti i poleđinu, i to tako da se jedna od dviju zadnjih slika isprinta četiri puta na samoljepljivoj A4 naljepnici, izreže, te zalijepi na svaku kartu s prazne strane.

A evo i prijedloga kako se možete igrati... 

Primjerice, možete podijeliti karte na dva špila, tako da na jednoj strani budu samo slova, a na drugoj samo slike, okrenuti oba špila naopako da se ne vidi sadržaj, a onda igrači (dva igrača) naizmjence izvlače po jednu kartu sa svakog špila i tako slažu karte ispred sebe, a kad slože par (npr. A-auto, B - boca itd.), odlože ga sa strane. Ako drugi igrač izvuče drugu kartu para (npr. prvi je već izvukao slovo A, a ovaj je sada dobio sliku auta), on uzima cijeli par sebi i odlaže među svoje prikupljene parove. Pobjednik je, naravno onaj koji prikupi više parova.  

Također, možete isprintati sve ili neke karte, pa igrati memory... pri tome ga možete igrati samo sa slovima, samo sa slikama ili pomiješati slova i slike, a tada par čine A - auto, B - boca itd.

Možete i isprintati samo slova i to nekoliko puta, zalijepiti ih na magnetnu foliju (ili ostaviti samo na papirima) i slagati riječi. Itd... Sve prepuštam vašoj mašti dalje... Ja vam samo želimo ugodnu zabavu!